fbpx

Patrick Bols er målmand for TMS Ringsted. Han er lige nu i gang med sin anden sæson og har halvandet år tilbage af sin kontrakt. Han håber på det halvandet år at kunne være med til at få TMS Ringsted tilbage i ligaen.

Patrick Bols er den ældste mand på holdet, men han føler sig ikke som den ældste.

”Jeg er den ældste, men jeg tror ikke, jeg opfører mig som den ældste. Når nogen på holdet begynder at snakke om gymnasiet og lektier og sådan noget, kan jeg godt mærke, at det er lang tid siden, at jeg har været der, men så er der heldigvis også nogle andre ældre på holdet, som snakker om hus og børn og så videre. Det er en fin gruppe med forskellige interesser, men vi supplerer hinanden.”

Et hold på holdet

Som målmand kan man godt have følelsen af at stå alene. Altså lidt, som om at man er et hold på holdet. Det er i hvert fald sådan, Bols beskriver, hvordan det er at være målmand. Samtidig har han dog også et godt samarbejde med Tobias Lantz. De støtter op om hinanden.

”Målmænd er en speciel type, for vi er et hold på holdet. Man kunne jo vælge bare at tænke på sig selv og ikke tænke på, at der også er en anden målmand på holdet, og bare køre sit eget ræs, men der vælger jeg, og det gør Lantz også, at vi støtter hinanden, når den anden står på mål. Hvis Lantz for eksempel starter inde, så håber jeg ikke på at komme ind, for det betyder jo at vi er bagud, så der er min rolle, at støtte ham 100 procent, ligesom han gør når jeg står.”

Både en fordel og en ulempe

Der kan være både gode og dårlige ting ved at være et hold på holdet, men det at være målmand, er Bols slet ikke i tvivl, om at han er og skal være.

”At tage en bold giver det vildeste adrenalinkick. Man ved, at det hjælper holdet. Det er en individuel sport i en holdsport. Det er både en fordel og en ulempe, for man er meget alene, og alle kigger på en, når bolden går ind. Det er en ting, man skal komme sig over.”

Troen på sig selv

Bols startede hos TMS Ringsted, da holdet var en del af ligaen. Derfor er Bols klar til at komme tilbage, hvor han startede med holdet.

”Jeg startede med dem i ligaen og er skuffet over, at vi er rykket ned, så vi skal op igen, og det er klart målet.”

Målet er klart. TMS Ringsted skal tilbage i ligaen, og Bols har en idé til, hvordan de skal gøre det.

”Jeg synes egentlig, det er meget simpelt, vi skal fortsætte med det vi gør. Det kan godt være, at der har været to nederlag til nogle hold, som folk udefra ser os bedre end, men jeg synes ikke rigtig, at der er nogen på holdet, som er nervøse for, hvad der er sket, så vi skal bare blive ved. Der er en masse unge gutter, som har stor tro på tingene og en stor tro på sig selv.”

Bols’ favoritter
Livret: Boller i karry
Favoritfilm: Whiplash
Favorit musik: Bon Iver