Som Korsør-dreng lå det måske ikke lige i kortene, at jeg skulle være en del af TMS Ringsted. Men kærligheden til spillet førte mig alligevel til Midtsjælland, hvor jeg i 2019 blev aktionær i det nyoprettede TMS Ringsted A/S, hvor 1. holdet i ligaen, 2. holdet i 2. division og U19-holdet er placeret.
Jeg elsker at komme ind i en forventningsfyldt hal før kampstart og mærke suset når spillerne løber på banen, og vi som publikum hylder dem for deres blotte tilstedeværelse.
Hvordan det føles som om taget løfter sig en lille smule, hver gang hjemmeholdet scorer og hvordan fællesskabet på tilskuerpladserne skabes, når der klappes i takt til trommens buldren fra Lars Nila og Co.
Med veltilrettelagt iscenesættelse løber de moderne gladiatorer på banen for at underholde tilskuerne og nedlægge fjenden. Det er underholdning, ritualer og fællesskab i en god sammenblanding.
Men hallen fylder ikke sig selv. Det kræver mere end talentfulde håndboldspillere at få fyldt pladserne ud. Der ligger et stort engagement og arbejde i at fylde hallen med fællesskabsfølelsen, og det er benhårdt arbejde at skabe en klub, som har muligheden for at kæmpe i den sjove ende af dansk håndbold.
Logikken, der efterhånden er alment kendt, er ikke overraskende: Større indtægter giver bedre muligheder for investering i spillertalent, der igen giver sportslige resultater og flere indtægter.
For mig handler rejsen om at vise resten af landet, at vi på Sjælland også kan noget, når der er Håndbold på programmet. At bidrage til at styrke et langsigtet og bæredygtigt talentarbejde og understøtte udviklingen af de lokale talentmiljøer på hele Sjælland. Simpelthen at være fyrtårnet der spejdes mod, når nye talenter skal udvikles.
Som ungdomstalent bliver man nemlig en god ambassadør, der sætter Sjælland på Danmarkskortet som et attraktivt idrætsområde. Jeg tror på, at man kommer langt med at støtte talentudviklingen bedst mulig – og for at gøre det, kræver det at man kan fastholde de unge talenter længere i sporten og skabe f.eks. uddannelsestilbud eller arbejdspladser lokalt, der gør det muligt for den enkelte udøver at prioritere sporten, hvilket vil gavne hele området.
På den lange bane kræver elitehåndbold også bedre og større faciliteter end 110 personer i VIP’en og 1.200 i hallen, og et Sportscenter uden styrketræningsfaciliteter er ikke et elitecenter, som kan udvikle talenter på det niveau der er nødvendigt.
Men det hele kræver et fundament af økonomisk opbakning, ildsjæle og hårdt arbejde. De seneste mange år har TMS Ringsted forgæves forsøgt at bide sig fast i den bedste række, dette er endnu ikke lykkes permanent og da ildsjæle i klubben brændte for at gøre mere, valgte jeg at bidrage til rejsen.
Rejsen betyder at man efter etableringen af TMS Ringsted A/S, har givet startskuddet til at drive dele af klubben som en professionel virksomhed. Dette indebærer at man i dag har en professionel bestyrelse bestående af erhvervsfolk, en salgsansvarlig, en administration samt en talentchef. Og måske også i fremtiden en professionel direktør, som skal samle trådene og få ting til at ske.
Jeg er med fordi jeg brænder for sporten, fordi jeg underholdes og fordi jeg tror på at TMS Ringsted kan komme rigtig langt, til gavn for hele området.
Jeg håber mange flere får øjnene op for de spændende muligheder, der ligger i at være en del af fællesskabet i TMS Ringsted A/S.
Jan Milvertz
Aktionær