fbpx

Efter vi for snart et halvt år siden valgte at trække Herre 1, Herre 2 og U19 ud i et selskab er det på sin plads, at give en opdatering på hvor vi er ift. planen?

Vi håbede og troede på, at vi kunne samle kr. 1 million i ekstra selskabskapital plus millionen vi fik med fra foreningen altså i alt 2 millioner i selskabskapital, da vi etablerede selskabet. Vi står nu her primo december og har samlet 1,7 million (plus millionen fra foreningen), og har rent faktisk udsolgt ift. vores vedtægter. Det betyder, at vi har spurgt alle aktionærer, om vi må sælge for kr. 1,3 million mere, således vi har en samlet selskabskapital på 4 millioner – forhåbentlige inden sommerferien 2020 (det fik vi lov til), så planen om en mere solid økonomi, og noget til at stå i mod med er godkendt. Det har samtidig overrasket os positivt, hvor stor interesse der har været for at bakke op om investeringen i et mere professionelt set-up, som kan følge med fremtiden, i en verden, hvor Dansk Håndbold udvikler sig mere og mere i en professionel retning, og hvor jyderne bare udvikler sig eksplosivt, og her skal vi på Sjælland følge med, hvis ikke Dansk elite håndbold skal udvikle sig til en jysk sport.

Sportsligt var det brandærgerligt, at vi rykkede ud af håndboldligaen. Der var en god grøde i Ringsted omkring håndbolden, hvilket 6 TV kampe på hjemmebane og 1 på udebane bevidner, en god solid tilskuer opbakning med ca. 1.000 mennesker i Dansk Kabel TV Arena, at vi ender med 11 point, og alligevel rykker ud, bevidner ligeledes om en stærk Liga, hvor man plejer at blive hængende med 11 point (se ligaen i dag, hvor Lemvig og Nordsjælland har hhv. 5 og 2 point efter 14 kampe!), men det er sådan set lige meget vi rykkede ned, og vi må op på hesten igen, med nye tiltag for at komme retur i det fine selskab, ’’for piver man først’’, så har man tabt.

Sportsligt er det indtil videre gået fint, dog blev det kun til uafgjort i seneste udekamp fredag i Odense, men uanset resultatet af udekampen i Tønder, holder vi førstepladsen nu med 12 kampe tilbage.

Kampen i dag mod Skanderborg i Santander Cup’en kvartfinale, er efter min mening den største enkeltstående kamp i TMS Ringsteds historie? Ja måske i Ringsted Håndbolds historie? Eller er den? Vi har haft oprykningskampe, overlevelseskampe, store kampe etc. Men denne kamp kan spille TMS Ringsted i Final4 i Boxen i Herning lørdag og søndag den 14. og 15. marts 2020. Hvis det skulle lykkes, forventer man, at de 4 arrangerende klubber til sammen stiller med 3.000 tilskuer (ud af de forventelige 6.- til 7.000 i Boxen), altså 750 fans fra Ringsted! Hvornår har 750 mennesker sidst samlet bevæget sig ud af Ringsted? Jeg har boet i byen i 50 år, jeg kan ikke huske det?

Men men ovenstående er kun en lille drøm, vi skal møde et virkelig stærkt hold i Skanderborg Håndbold, som specielt de sidste par sæsoner, har præsteret virkelig flot. Sidste sæson var de faktisk i finalen mod Aalborg i Final4, men tabte efter en tæt kamp, ligesom de var i slutspillet omkring Danmarksmesterskabet, og meget tæt på en semifinale. I år ligger de også godt til, og spiller pt. en flot omgang håndbold, men alt kan ske på hjemmebane, og med en tæt pakket Dansk Kabel TV Arena, er det aldrig nemt at være udehold – Så kom så alle sammen!

Skanderborg gør det rent faktisk ud fra en beskeden økonomi meget lig vores, de har ind over de sidste år samlet en virkelig stærk enhed, jeg læser med interesse, at de også går vejen, hvor de i første omgang skiller Herre holdet ud i en elite overbygning fortsat i foreningen, men med tanker om, at gå i selskab. Jeg læser samtidig, at min gode håndbold ven Jens Christensen, Formand i Skanderborg trækker sig fra Eliteoverbygningen, for at give stafetten videre til nye og yngre kræfter, det er altså en håndbold legende, som går på Herre Elite pension. Jens har været en god samarbejdspartner og inspirator for mig, det er et stærkt formands arbejde du har udført igennem mange år, godt gået.

Som det ses af ovenstående følger vi planen både kommercielt og sportsligt, men vi skal videre, vi skal finde flere virksomheder i Ringsted og udover Midt- og Vestsjælland. Hvis planen skal følges fremadrettet, skal vores sponsorbudget øges med mellem  min. 2 og 2,5 million indover de næste 3-4 sæsoner. Rykker vi i Ligaen igen, skal faciliteterne i og omkring Ringsted Sportcenter forbedres, når man for alvor rykker frem på de kommercielle forhold, er det når faciliteterne omkring samarbejdspartnere og holdet forbedres. Prøv bare og se, hvordan de Jyske klubber har mega store sportsarenaer til at afvikle deres arrangementer i, jeg behøver kun at nævne Sønderjyskes-, Koldings-, Aarhus-, Holstebros-, Aalborgs- hjemmebane, det er jo rene sports megaer. Uden det skal lyde nedværdigende, har vi hvis vi rykker op, sammen med Lemvig de 2 sløjeste hjemmebaner, som er lige på kanten til at blive godkendt ved en kommende opstramning af ligareglementet.

Jeg vil dog samtidig nævne, at vi har et fremragende samarbejde med Ringsted Kommune – primært Borgmesteren, kommunaldirektøren og Centerchefen, men også en rigtig god fornemmelse af, at et samlet byråd kan se værdien af, at have et sportshold i byen på højt niveau med muligheden for en god medie dækning. Vi har bl.a. fået opgraderet ift. mulighed for LED bande, nyt lys, nyt gulv, god og konkurrencemæssig leje af haltid, godt samarbejde med hallens personale etc.

Men TMS Ringsted A/S skal videre, og skal vi kunne følge med, skal kommunen ligeledes følge med, f.eks. på følgende områder kræves udvikling og forbedringer:

  • Sponsorfaciliteter, er vi meget mere end 100 samarbejdspartnere til spisning før kamp, er faciliteterne for snævre. Til dagens kamp er vi f.eks. 250 til spisning, hvad nu hvis det bliver hverdagen? Og vores samarbejdspartner kommer fra hele Midt- og Vestsjælland, skal vi ikke vise Ringsted frem på en bedre måde?
  • Halkapaciteten i Dansk Kabel TV er pt. 1.200, hvoraf ca. halvdelen kan side ned, sidst vi spillede i Ligaen, var der 1.000 mennesker i hallen i gennemsnit, bliver vi et kontinuerligt Liga hold, er hallen for lille, og sker der ikke noget, kan vi mod vores gode vilje blive nød til at flytte store kampe til større haller, den tanke vil jeg ikke engang tænke, så planen omkring siddepladser bag målene, skal findes frem
  • Omklædningsrummene er for små. Da Dansk Kabel TV Arena blev bygget med tilhørende omklædningsrum for 21 år sidne, var spillerne ca. 10-15 cm mindre og tilsvarende 10-15 kg. lettere, holdet bestod af 12 spillere, i dag består holdet af 16 spillere, ligesom vi er gået frem ift. ledere og sundhedsstab omkring holdet, og der jf. det kommende ligareglement skal være en massagebriks, behøver jeg at nævne at nuværende omklædningsrum er trængt? Riv en væg ned og gør omklædningsrummet dobbelt så stort
  • Administrationen er vokset, pt. med 3 ansatte og en fuldtidscheftræner, plus der på kampdage mandes op, jeg tror ikke arbejdstilsynet helt syntes nuværende kontor lever op til alle krav?
  • Styrketræningsfaciliteter, der findes ikke en Ligaklub vest for Storebælt, som ikke har et moderne styrketræningsrum til deres Ligaspillere? Skal vi styrketræne i Ringsted Sportcenter, sker det i en udslidt barak mellem Hal B og C
  • Depotrum til reklame artikler (bander, gulvreklame, vandkøler etc.), derudover kræver et kommende ligareglementet TV-gulv til alle hjemmekampe både når de vises på TV2 og TV2 Sport, hvor skal det placeres? Sidste gang vi havde TV-gulv på, var alt kaos i forhal og gange pga. kæmpemæssige ruller med gulv
  • Vi mangler info skærme ved indfaldsveje, der findes snart ikke en by med respekt for sig selv, som ikke informere om byens kulturelle tilbud med fine info skærme ved byens indfaldsveje, vi informere sammen med flere andre med bannere ved rundkørslen ved Outlet Centret, ikke verdens flotteste velkomst til en ellers fantastisk by

Jeg kunne godt komme med flere forslag til forbedringer, således de sportslige forhold matcher min. kravene til et Liga hold i den Danske Herre Liga, således vi kryber lidt væk fra bundplaceringen på facilitetslisten, men ovennævnte er de vigtigste, således klub og kommune udvikler sig sammen omkring rammerne for et professionelt sportshold.

Som tidligere nævnt, er samarbejdet med kommunen og Ringsted Sportcenter fremragende, men jeg håber vi sammen skal videre mod et liga hold, der fast spiller i den Danske Håndboldliga, skal vi det, skal der ske forbedringer på alle fronter, og her er Ringsted Kommune og Ringsted Sportcenter en af de vigtigste samarbejdspartnere.

I mit hoved er alt stilstand lig tilbage gang. Og skulle jeg lige have en sidste bemærkning, skulle det måske være, at Markedsføring bidraget måske lige skulle have et genbesøg ved liga 

Den sportslige fremtid arbejdes der ligeledes stenhårdt på, vi skal have skabt et hold, der kan blive i Ligaen, hvis vi rykker op. Hvis ikke vi rykker op, skal vi have skabt et hold med samme ambition som i denne sæson, nemlig oprykning. Vi afsøger fortsat det sjællandske spillermarked, for de bedste spillere, og jeg synes vi finder dem ift. Martin Risom, Lauritz Leger og Joachim Møller, men der er mangler fortsat et par stykker, så optager området er udvidet til spillere vest for Storebælt og det sydlige Sverige, så jeg er sikker på, at det nok skal lykkes.

Velkommen til Skanderborg og dommere det blive vildt.

God kamp

Henrik Dudek

Formand

TMS Ringsted A/S