fbpx

TMS damer knuste VSH2002 i Wacker-Show

Lørdag eftermiddag afvikledes en nøglekamp i kampen om at undgå nedrykningsslutspil fra damernes 1. division. I Ringsted Sport Center tog TMS imod VSH2002. Og værterne viste sig fra en meget lidt gavmild side, da de vandt en klar sejr på 33-22, efter 13-7 ved pausen.

TMS kom klart bedst ud af starthullerne og bragte sig i løbet af kampens første 10 minutter foran med 3-0, i en fase af kampen præget af lidt for hurtigt spil, mange tekniske fejl og uskarpe afslutninger. Især gæsterne fra VSH havde svært ved at finde offensive løsninger, og når de endelig slap igennem, tog en storspillende Kamilla Davidsen godt fra i TMS-målet. Men spillet var alt for forceret i begge retninger, hvilket måske bedst illustreres af et grotesk angreb efter godt 10 minutters spil, hvor holden skifter hænder mellem de to hold FIRE gange i løbet af det samme angreb, forårsaget af tekniske fejl, i et vildt opskruet tempo.

Men der falder ro på spillet igen, og TMS trækkes frem offensivt af en fremragende Louise Olsen, der holder hovedet koldt og afslutter med stor effektivitet. TMS skifter Amanda Dahl ind, og det bliver for meget offensivt, for VSH2002, som vælger at mandsopdække Amanda i store dele af resten af kampen. I nogle faser tager de også Caroline Rasmussen ud af spillet. Men det skaber så en masse plads i VSH-forsvaret for hurtige folk som Louise Olsen og – især efter pausen – Lea Laursen. Et andet væsentligt aspekt i kampen er, at Trine Mortensen, med mellemnavnet Wacker, erstatter Sofie Alnor på venstre fløj. Sofie havde haft svært ved at score på den fremragende VSH-keeper Julie Skipper Mosgaard, som tog rigtig mange TMS afslutninger fra fløjene. Noget som også Nina Bech havde lidt problemer med. Men Trine Wacker Mortensen får skudt hul på VSH-keeperen og spiller et brag af en kamp, hvor hun ender med at lave 8 mål.

TMS går til pause foran 13-7, og det ligner en komfortabel sejr til de grønblusede. Men så kommer TMS ud efter pausen og virker både uskarpe og uden fokus. Noget som VSH ikke er sene til at udnytte, da de bringer sig tilbage i kampen ved stillingen 16-14 (til TMS) efter 41 minutters spil. Nu sad deres udsendte så og tænkte: “Fuck, ikke nu igen en TMS-kamp, hvor vi smider det hele væk, efter pausen.”

Men TMS-damerne finder rytmen igen, bl.a. hjulpet på vej af VSHs dobbelte mandsopdækning, som skaber kæmpe huller i VSH-forsvaret. Kamilla Davidsen, som var blevet skudt i sænk i TMS-målet efter pausen, bytter med Christina Gregersen, og Caroline Rasmussen træder i karakter med to meget flotte hopskud på et tidspunkt, da VSH er tættest på at nå helt op. Trine Wacker Mortensen fortsætter med at bombe løs fra fløjen, mens Louise Olsen og en genopstanden Lea Laursen gang på gang flænser VSH-forsvaret op med hurtige løb og knivskarpe afslutninger.

TMS øger støt og roligt sit forspring frem mod slutresultatet 33-22. To meget vigtige point på kontoen, og damerne fik bevist, at de kan spille rigtig flot offensiv håndbold. Med sejren bytter TMS og VSH2002 plads i tabellen, og TMS ligger for en stund uden for feltet af hold, som skal spille nedrykningsslutspil.