fbpx

På trods af godt udgangspunkt, så spår Marc Uhd svær halvsæson i vente

Efter en imponerende første halvsæson af TMS Ringsteds ligaherrer, forbliver cheftræner Marc Uhd jordnær og sætter samme mål som ved sæsonens start: Ingen direkte nedrykning.

16 point efter 18 kampe, en sejr over Aalborg Håndbold og en nuværende 8. plads i Herreligaen.

Den første del af sæsonen er gået ”over al forventning”, som Marc Uhd beskriver det. Det er både i forhold til holdets egne forventninger forud for sæsonens start – men også i forhold til forventningerne udefra.

– Vi har haft en vanvittig flot halvsæson. Jeg tror, vi har taget fusen på mange, og det er vi megastolte over.

Holdet, der særligt spillede stort på hjemmekampe, formåede at hive 6 hjemmebanesejre i land. Men selvom de glæder sig over succesen, er de også godt klar over, at det, de har præsteret, ligger over deres sædvanlige niveau, fortæller Marc Uhd.

– Vi skal være ærlige og sige, at vi nok har overpræsteret i mange ligakampe.

Men Marc Uhd lægger samtidig ikke skjul på, at der er blevet arbejdet hårdt blandt spillerne, og det har vist sig i spillet.

– Jeg er meget positivt overrasket over, at vi har flyttet os så relativt hurtigt, som vi har med den gruppe her. Det er virkelig en unik gruppe af drenge, der knokler for hinanden og vil hinanden det bedste.

Overlevelse er vigtigst

Lørdag den 3. februar skal de så endnu engang i kamp, når ligaen starter op igen efter EM-slutrunden, og der skal tages hul på de sidste 8 kampe.

Her er håbet, at holdet kan finde et niveau, der kan skaffe dem nok point til ikke at rykke direkte ned.

– I første omgang vil vi rigtig gerne sikre vores overlevelse. Vi kan stadigvæk risikere at få den direkte billet ned, men vi har givet os selv et godt udgangspunkt forud for de sidste 8 kampe, siger Marc Uhd.

Større drømme end blot at blive i ligaen, har Marc Uhd da også. Og at ende i top 8 eller som nummer 9 eller 10, nævner han, når han lader sig drømme.

Men højt niveau hos holdene i den danske liga kan blive en stopklods for, at de drømme kan blive til realitet, siger han.

– Jeg synes, den danske liga er virkelig stærk, og der er mange kampe, hvor det kan gå begge veje, fordi der er så meget kvalitet. Desuden er der mange dygtige hold under os.

Haltende før start

Selvom den forrygende start i ligaen denne sæson kunne være med til at give Marc Uhd og hans mandskab en smule ro i maven, har dette ikke være tilfældet.

For mens Herreligaen har været på pause, har TMS Ringsted deltaget i en turnering i Polen og haft en træningskamp hjemme i Danmark. Og der har holdets præstation ikke kunnet måle sig med det, de viste før jul.

– Vi har ikke set sindssygt godt ud i vores træningskampe, og hvis vi ikke performer bedre, end vi gjorde i de træningskampe, så får vi ikke flere point, siger Marc Uhd og fortsætter:

-Så der er noget usikkerhed omkring, hvor vi står. For der er ingen tvivl om, at inden vi gik på juleferie efter Aalborg-kampen, der var vi helt oppe. Kan du slå Aalborg, så kan du vinde over alle. Men vi har ikke været så skarpe her i januar.

Alligevel ved Marc Uhd, at holdet gemmer på langt mere kvalitet. Og deres tilstedeværelse i Herreligaen er fortjent.

– Jeg synes jo, at vi er bedre end det, vi har performet i træningskampene. Men vi skal fortsætte med at give hinanden den energi, vi har gjort. Og så har vi bevist, at vi er gode nok.

Lørdag den 3. februar tager TMS Ringsted til Skanderborg, hvor returopgøret bliver spillet klokken 15. Da de to hold mødtes før jul, endte kampen 25-24 til TMS Ringsted.