fbpx

Der var lagt op til et brag af et opgør, da TMS Ringsteds damer lørdag tog imod puljens nummer 2 fra Roskilde.

TMS, der ellers havde en svær start på sæsonen i 1. division, har formået at vende situationen og har i løbet af de sidste 5 kampe, vundet 4 af dem.

Da startfløjtet lød klokken 13:30 på TMS’ hjemmebane, var det et oplagt hold, der skulle tage imod modstanderne.

Fra start måtte de kæmpe, da Roskilde lagde et hårdt tryk. To gode angreb af udeholdet og en tabt bold af TMS, bragte hjemmeholdet bagud 2-0. Men TMS kom hurtigt tilbage da to chancer, blev omsat til mål.

Både TMS’ forsvar og målmand, Sofie Flintholm Andersen, gjorde det svært for Roskilde.

Der var flere gode takter at finde hos holdene i begge ender, men særligt i TMS’ mål, stod Sofie Flintholm Andersen som en klippe.

Og efter en redning, kunne hun smide bolden op til en hurtig 2. bølge, hvor Natascha Wollesen med lynhurtige fødder fangede en Roskilde-spiller på det forkerte ben, hvilket udløste den første udvisning i opgøret efter 14 minutters spilletid.

Det gode målmandsspil hos TMS fortsatte, og efter knap 18 minutter var TMS foran 8-6, hvortil Roskilde tog timeout.

Roskilde måtte fortsat slide, for intensiteten hos hjemmeholdet var tårnhøjt, og i et hurtigt angreb fik de kæmpet sig til kampens første straffekast efter 19 minutter. Det kunne Matilde Blaabjerg Madsen sikkert omsætte til en scoring.

Målene forblev svære at finde for udeholdet, mens hjemmeholdet øgede forspringet, der efter 22 minutter lød på 11-7. Efter en svær periode for udeholdet, fik de skudt hul på TMS’ målmand.

Samtidig var der i Roskildes mål kommet et par redninger, og pludselig var det hjemmeholdet, der blev udfordret. Efter 27 minutters spilletid måtte TMS derfor tage timeout.

Med mindre end ét minut tilbage skulle hjemmeholdet forsøge at inkassere en sidste scoring, men den udeblev, og pausestillingen blev 12-10.

Tændingen hos TMS-spillerne var fortsat høj, da de kom tilbage fra pausen, og i første angreb kunne Anne Cathrine Lundbye brage bolden i mål.

Roskildes defensiv havde svært ved at styre hjemmeholdet, der med et kontinuerligt pres blev ved med at finde chancer. Chancerne blev dog ikke omsat til mål, og 8 minutter inde i anden halvleg havde Roskilde indhentet hjemmeholdet.

Efter lang tid hvor TMS havde haft styr på Roskilde, vendte situationen, da udeholdets spillere viste ny gnist. Og på et straffekast fik de chancen for bringe sig foran for første gang siden starten af opgøret. Men muligheden blev ikke udnyttet, og endnu engang kunne TMS bringe sig foran.

En hård duel i TMS’ forsvaret, hvor en Roskilde-spiller blev nedlagt, gav hjemmeholdet en udvisning. Men en velspillende Laura Bjaldby, fik alligevel hakket bolden op i mål i undertallet, og bidrog til at hjemmeholdet kom helskindet igennem undertalsperioden.

TMS havde flere muligheder for at bringe sig foran med 3, men i den anden ende kunne Roskilde i stedet reducere til 18-17.

Imens gik hjemmeholdet i stå, og en længere scoringspause gav Roskilde den mulighed, de ledte efter.

Men en i TMS’ mål var Sofie Flintholm Andersen i gang med at spille en kæmpestor kamp, og var en klar medfaktor i, at TMS blev i opgøret.

Efter en scoringspause på godt 10 minutter kunne TMS endelig inkassere mål. Men i samme omgang havde Roskilde også fået hul på Sofie Flintholm Andersen igen, og med halvandet minut tilbage var stillingen 20-19 til hjemmeholdet.

Endnu en fænomenal redning af Sofie Flintholm Andersen i de sidste sekunder, gjorde at TMS vandt over Roskilde Håndbold med 20-19 i årets sidste kamp.