fbpx

For anden gang i sæsonen mødte TMS Ringsted mægtige Aalborg Håndbold, og et storspillende TMS-hold kunne gå fra årets sidste kamp med sejr på 31-27.

TMS startede kampen i angreb, hvor de i den øredøvende larm i hallen skulle forsøge at spille sig forbi det solide Aalborg-forsvar og ind til Niklas Landin på målet.

Begge hold kom godt fra start, men efter bare 3 minutter måtte Aalborgs Mikkel Hansen ud i 2 minutter, da han under en afslutning ramte Andreas Haagen i hovedet.

Mens Aalborg afviklede hurtige angreb, spillede TMS tålmodigt og ventede, til den rette chance var der. De viste overskud i angrebene og efter 7 minutter kunne Mark Nikolajsen gøre det til 4-2.

Aalborgs store spillere – heriblandt venstre backen Lukas Nilsson – krævede mange kræfter, og fysikken hos spillerne skabte til tider problemer for TMS-forsvaret.

Men med gode redninger fra Haagen i målet, og et TMS-mandskab der var velforberedt til kampen, modstod de presset fra de stærke Aalborg-spillere.

Det dybt koncentrerede mandskab hamrede flere gange bolden ind bag verdensklassemålmand, Niklas Landin.

TMS havde gode takter i alle dele af spillet, og da det første kvarter var gået, havde de spillet lige op med Ligaens nummer 1 med en stilling på 6-6.

Men de rutinerede spillere fra Aalborg var ikke til at ryste af, og med ét blev det tydeligt, hvorfor Aalborg ligger nummer 1 i Ligaen. Et øjebliks manglende præcision hos TMS, førte til scoringer.

Med 3 mål i træk var stillingen 6-9 til Aalborgenserne, og TMS tog deres første timeout.

Koncentrationen var tilbage efter timeouten, og TMS fandt gode muligheder, og stod stærkt i forsvaret.

I målet var der god hjælp at hente, da Andreas Haagen gentagne gange fandt redninger frem. De kom tilbage i kampen efter nogle velkoordinerede angreb, og da Aalborg smed bolden ud over sidelinjen, kunne Mark Nikolajsen udligne.

Dermed var det Aalborgs tur til at tage deres første timeout efter 22 minutter.

Det vanvittigt gode spil hos TMS forsatte, og med et bredt overblik af Nicolai Colunga, samt en perfekt aflevering af Benjamin Hallgren til Tobias Nielsen, kunne TMS hurtigt bringe sig foran 2.

En storspillende Andreas Haagen pillede Aalborg-spillerne, og en stor første halvleg af hele holdet betød, at TMS kunne gå til pause foran 17-15.

Begge hold kom stærkt ud fra pausen.

Men inden for de første 10 minutter blev TMS tilkendt 2 direkte rødt kort. Først faldt der ét til Anders Agger, og efterfølgende til Joachim Møller for at skubbe Lukas Nilsson under en skudafvikling.

Intet kunne dog tage pusten fra TMS, der i undertal spillede sig store, og opretholdt et solidt forsvar, modstod trykket fra Aalborg og kom foran med 3.

Med 20 minutter tilbage begyndte Aalborg dog at skrue op for presset, og med 3 hurtige mål, havde Aalborg udlignet.

Men TMS holdt hovedet koldt, og gjorde det svært for Aalborg at trænge igennem forsvaret, mens Haagen i målet, var endnu en forhindring, der krævede en masse af Aalborg.

Med 10 minutter tilbage vippede kampen frem og tilbage, og holdene skiftedes til at føre med ét mål.

Vedholdent godt spil af TMS både i angreb og i forsvar gjorde dog, at Aalborg på intet tidspunkt havde mulighed for at ryste TMS af sig. Men med 5 minutter tilbage måtte TMS endnu engang være i undertal ved stillingen 26-26, da Mark Nikolajsen blev sendt ud i 2 minutter.

Det var et sandt drama, der udspillede sig mellem Ligaens nummer 1 og nummer 9. Og en sidste timeout 3 minutter før tid, skulle være med til at hive sejren hjem.

Det gjorde tydeligvis godt, da Oliver Wosniak blæste bolden i mål til 28-27. Og da Andreas Haagen efterfølgende hev endnu en redning frem, fik det alle i hallen til at rejse sig.

Aalborgs sidste forsøg på at finde løsningen blev at gå helt frem, men der var intet at stille op. Endnu et mål af Tobias Nielsen og yderligere to scoringer, gjorde det klart, at TMS ville komme ud som vindere.

Da tiden løb ud, var stillingen 31-27 til TMS, der dermed hentede to point mod Herreligaens nummer 1.

Med sejren rykker TMS Ringsted op på en 8. plads med 16 point.