fbpx

Fredag den 9. september skal der heppes på de grønne trøjer, når TMS Ringsted møder mestrene fra Bjerringbro-Silkeborg i pokalkamp på hjemmebane. TMS planlægger ikke alene at vinde over mestrene, de forventer også at samle et stort beløb ind til Ringsteds UNICEF By indsamling.

Det kommer til at dirre af spænding i Dansk Kabel TV Arena i Ringsted Sportcenter, når TMS møder Bjerringbro-Silkeborg. Udover en formidabel håndboldkamp, sætter de to hold også fokus på Ringsted UNICEF By.

Det er efterhånden de fleste bekendt, at Ringsted Kommune er UNICEF By i år og samler ind til et projekt i Myanmar, der skal sørge for rent vand, gode toiletter og undervisning i god hygiejne til skolebørn i Myanmar i Sydøstasien. For at samle penge ind til projektet i Myanmar har de to hold doneret originale spillertrøjer med autografer – 3 BSV trøjer og 5 TMS trøjer, som alle bliver udbudt på auktion i forbindelse med kampen. TMS udbyder også to Per Hillo malerier på auktion til en anslået værdi af 7.000 kr. pr. stk. Så der bliver god mulighed for at få nogle gode ting med hjem og samtidig støtte det gode formål. Du kan se alle tingene og byde på TMS Ringsteds Facebook-side.

”I TMS synes vi, det er vigtigt at bakke op om den gode sag, som hele Ringsted er ved at samle ind til, og det synes de også i Bjerringbro-Silkeborg. Jeg håber derfor, vi kan samle rigtig mange penge ind i forbindelse med den her kamp, som uden tvivl bliver en af årets største kampe for os,” siger Lars Nila Nielsen fra TMS Ringsted.

”Nu er det ingen hemmelighed, at jeg holder med TMS og håber de tager sejren hjem til Ringsted den. 9. september over Bjerringbro-Silkeborg. Jeg er samtidig utrolig glad for, at TMS bakker op om Ringsteds UNICEF By indsamling. Det er et rigtig godt formål, vi samler ind til, og jeg er glad for, at vi sammen i Ringsted kan gøre en forskel for børnene i Myanmar,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

Fakta om tid og sted

Pokalkampen mellem TMS og Bjerringbro-Silkeborg spilles den 9. september i Dansk Kabel TV Arena i Ringsted Sportcenter kl. 20.00

Fakta om UNICEF By 2016

Ringsted Kommune har takket ja til at blive UNICEF By for at støtte den gode sag, og fordi det er en god måde at lære kommunens børn og unge om UNICEFs arbejde og de vilkår, som børn vokser op under andre steder i verden. Samtidig er det også en god mulighed for at sætte Ringsted på landkortet, for at give borgere og besøgende en række gode oplevelser – og ikke mindst for at samle hele kommunen om et fælles projekt.

Projektet har tre overordnede formål:

* Læring

* Indsamling

* Synlighed

Projektet i Myanmar bliver en del af UNICEFs globale WASH program, der har til formål at sikre rent drikkevand, gode toiletforhold og viden om god hygiejne til børn og unge i verdens fattigste lande, fordi:

* 663 millioner mennesker har stadig ikke adgang til rent vand.

* Over 1.400 børn dør hver eneste dag af vandbårne sygdomme som diarré.

* Lungebetændelse og diarré tager livet af flest børn verden over – begge sygdomme kan forebygges med adgang til rent vand og bedre hygiejne.

* UNICEF arbejder målrettet med at sørge for adgang til rent vand i mere end 100 udviklingslande.

På UNICEF By ambassaden på Ringsted Bibliotek kan du blive klogere på UNICEF By projektet og deltage i arrangementer, der sætter fokus på børns vilkår, vand og sanitet. Se mere på www.unicefby2016.dk