fbpx

Efter nedrykningen fra Håndbold Ligaen med Herre holdet har det været tid til at evaluere.

 

Det er nu tredje gang inden for de sidste 10. sæsoner, at TMS Ringsted er rykket ned fra Håndbold Ligaen. Målet for den kommende sæson er at rykke op igen, men hvis det lykkes, hvordan bliver vi deroppe?

Ingen tvivl om, at den væsentligste faktor er økonomi. Derfor, så forsøger TMS Ringsted at trække Herre 1, Herre 2 og U19 (Herre) ud af foreningen og ind i et selskab TMS A/S med en bred ejerkreds, som på den korte og lange bane, skal sikre en bedre økonomi og en yderligere fokus på Herre holdet.

 

Herre 1 selvfølgelig for at forsøge at konsolidere holdet i toppen af Dansk håndbold, i første omgang en placering hvor man undgår nedrykning, men på sigt, gerne højere. Herre 2 og U19 (Herre) for at have styr på talentudviklingen på Sjælland, og forbedre træningsmiljøet for de unge mennesker der vil håndbolden for alvor, og vil tage kampen op for at blive en del af Herre 1 truppen.

 

Det er nu lykkes at samle en bred ejerkreds med både eksisterende og nye virksomheder samt personer som er gået ind i projektet, og som har lyst og tror på, at håndbolden på Midtsjælland skal styrkes. Vi lægger ud med en ejerkreds på ml. 10 og 15 aktionærer, men dette tal ser vi gerne vokse, for derigennem at skabe en solid aktiekapital til at stå imod med og overholde håndboldens kapitalkrav, samt en ejerkreds og et netværk som strækker sig ud over Sjælland.

 

Formand Henrik Dudek udtaler sig: Hvis vi gør som vi plejer, kender vi resultatet, derfor har bestyrelse og eliteudvalg måtte tænke nye tanker. 12 ud af 14 klubber i Håndbold Ligaen i den forgangne sæson er selskaber, hvor kun Skanderborg og Ringsted er foreninger. Vi må bare erkende, at håndbolden er blevet mere og mere professionaliseret igennem årene med en endnu større økonomi, og vil vi være med til at kæmpe i den sjove ende af Dansk håndbold må vi udvikle og tilpasse forretningen. Det tror vi på vi gør på denne måde, med en bred professionel ejerkreds, som kan være med til at gøre TMS Ringsted endnu mere kendt ud i deres netværk, for derigennem at styrke den økonomiske platform. Det har været overvældende at mærke opbakningen og interessen for at gå med, og i første omgang lægger vi ud med ml. 10-15 virksomheder og personer der vil være med i aktionærkredsen, men jeg tror på der kommer flere, når vi går live. Ligeledes tror vi på, at et signal om ’’at bag et professionelt håndboldhold står en professionel ledelse’’, er et godt signal at sende til de virksomheder, som kan se håndbolden som deres markedsføringskanal, og stedet for deres kunder og medarbejder kan have oplevelser sammen.

Ligeledes har vi i Håndbold Ligaen oplevet en flot interesse omkring håndbolden på den anden side af 12.000 tilskuere i 13 kampe i Dansk Kabel TV Arena. Det har været mere end godkendt, og et grundlag for et udbygget Sportscenter engang primo 2021, ligesom TV-interessen har været mere end vi forventede inden sæsonstart. Seks hjemmekampe og en udekamp transmitteret direkte i TV, har været godt for markedsføring af klubben og godt for markedsføring af byen, så tit kommer TV heller ikke til Ringsted. Jeg er sikker på, at selskabsdannelsen vil øge sandsynligheden for, at vi får endnu mere TV-tid og sandsynlighed for, at Sportscentret fyldes til sidst mand også i en udbygget facon.

 

TMS Ringsted har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i foreningen onsdag den 12. juni kl. 19.00 i Ringsted Sportscenter, for at få godkendelse til vedtægtsændringer til at trække Herre 1, Herre 2 og U19 (Herre) ud i et selvstændigt selskab. Det forventes at det nye selskab er etableret og i drift pr. 1. juli 2019, når den nye sæson starter.

 

Damer, Ungdom og Bredde forbliver i foreningen, for at skabe fokus om dette. Der vil fortsat være et tæt samarbejde imellem de to afdelinger forening/selskab, bl.a. omkring sponsoraftaler, og udvikling og fastholdelse af talenter, samtidig får foreningens Formand en plads i selskabets bestyrelse. Det er fortsat målet, at Damerne skal spille med i 1. div. både på den korte og lange bane, ligesom ungdommen skal spille med på bedste niveau og udvikle spillere – tiltaget skal kort sagt skabe to vindere: foreningen og selskabet.

 

TMS Ringsted