fbpx

Lørdag eftermiddag bød på et opgør mellem top og bund i Bavnehøj Arena, nemlig mellem Ajax København og TMS Ringsted. Mens det for Ajax handler om at vinde rækken og sikre sig direkte oprykning, så gælder det for TMS-damerne om at skrabe så mange point sammen, at man undgår at skulle ud i nedrykningsslutspil sidst på sæsonen.

Ajax vandt den omvendte kamp i Ringsted Sport Center klart med 34-21, i øvrigt efter en TMS-føring på 5-0.

Ajax vinder da også kampen med 28-20, efter 14-9 ved pausen, men TMS gjorde egentlig, målt på alle parametre, en fin figur i kampen.

Hjemmeholdet lægger ud som torden og lynild og bringer sig via 5-2, 7-4 og 9-7 foran 14-9 ved pausen. Hos TMS vises der momentvis fine takter i offensiven, og især i en periode midt i første halvleg, hvor man skruer tempoet op, får TMS godt fat og kommer tilbage i kampen ved stillingen 7-7. Men det kræver ganske meget, både fysisk og mentalt, at spille i så højt tempo uden at lave mange fejl, og da TMS falder ned i kadence, slår Ajax til med det samme og trækker fra til 14-9 ved pausen.

Offensivt laves der kun få tekniske fejl hos gæsterne, men afslutningerne savner for ofte snært, og det går ikke mod en kapacitet som Sarah Nørklit i Ajax-målet, som oven i købet har marginalerne på sin side før pausen: 6 TMS-forsøg på træværket fra bl.a. Caroline Rasmussen, Amanda Dahl og Nina Bech.

I defensiven investeres der til gengæld for lidt hos TMS. Når man spiller over for en bagkæde med navne som Cecilie Specht, Simone Spur, Stine Frandsen og Sofie Flader, så skal man altså helt ud til skytterne og tackle på dem. Og det gøres der for lidt ud af denne eftermiddag i TMS-forsvaret, hvilket – helt berettiget – en overgang i starten af anden halvleg afføder en regulær skideballe fra TMS-træner Tomas Laursen. Tackler man ikke spillere som disse, så efterlader det målvogteren i TMS-buret med nærmest umulige arbejdsforhold.

Billedet fortsætter efter pausen, hvor Ajax kan holde tryk og koncentration oppe, også når de skifter ud, mens TMS i perioder ind imellem hænger godt på og bider pænt fra sig. De kan dog ikke true topholdet, som tager de to point via en sejr på 28-20.

Hos TMS Ringsted scorer Louise Olsen 5 gange, Caroline Rasmussen 4, Camilla Andersen 3, Sofie Alnor, Amanda Dahl og Nina Bech hver 2, og Ida Kingo og Trine Mortensen hver 1.

Næste opgave for TMS-damerne er hjemme i Ringsted den lørdag d. 20 februar, kl. 14.00. Bemærk at kampen spilles LØRDAG, ikke fredag som annonceret i det oprindelige program. Mostanderen er VSH2002, og den kamp skulle gerne give to point til de grønne.