fbpx

Det var et TMS-mandskab hårdt plaget af skader, som lørdag eftermiddag spillede mod Ribe-Esbjerg HH. Her måtte de undvære både Andreas Haagen, Christoffer Dreyer og Tobias Nielsen. Alligevel lykkedes det TMS at tage sejren med et slutresultat på 30-27.

TMS startede kampen med et offensivt forsvar, der havde god succes med at holde gæsterne på afstand, samtidig fik Malte Eichhorst på målet også hurtigt godt fat i Ribe-Esbjerg-spillerne.

Men der gik ikke mere end 3 minutter før første udvisning faldt, og Nicolai Colunga måtte ud at sidde i 2 minutter.

Udvisningen lagde dog ikke låg på TMS gode spil, og Hakan Sahin satte bolden i mål til 4-2 efter et godt indspil.

Kort efter blev det Ribe-Esbjergs tur til at være en mand i undertal.

Det var et velfungerende angrebsspil hos TMS, og gæsterne havde blandt andet svært at håndtere Nicolai Colunga, der med hurtige fødder snød sig igennem Ribe-Esbjerg-forsvaret og scorede til 7-5.

Samtidig holdt TMS fortsat fast i det aggressive forsvar, og formåede at holde styr på gæsterne.

I forsøget på at finde en løsning gik Ribe-Esbjerg i 7 mod 6, og havde succes med at spille sig igennem. Men endnu engang stod Malte Eichhorst i vejen, og TMS kunne sende bolden i et tomt Ribe-Esbjerg mål til stillingen 9-6 efter knap 14 minutters spil.

Det fik gæsterne til at tage deres første timeout.

Men et meget velspillende TMS-mandskab gjorde det svær for gæsterne og fremprovokerede fejl. Desuden pressede det offensive TMS-forsvar, gæsterne til at tage afslutninger langt ude fra, hvilket gjorde det det lettere for Malte Eichhorst i målet – og imens kunne TMS udvide føringen til 12-7.

Hurtigt vendte det dog, og Ribe-Esbjerg formåede med velkonstrueret spil at reducere. Og da Anders Agger kort efter måtte ud i 2 minutter, blev det til yderligere to hurtige mål af gæsterne, der på et øjeblik havde bragt sig op på 12-11 med 5 minutter tilbage af halvlegen.

Med 3 minutter tilbage af 1. halvleg tog TMS timeout.

I de sidste minutter fik Ribe-Esbjerg spillet sig igennem til en scoring, og med den blev stillingen ved halvleg 14-13.

Det var hjemmeholdet, der kom bedst ud fra pausen, men måtte igen tage imod en 2 minutters udvisning. I samme omgang faldt der et gult kort til cheftræner Marc Uhd for brok.

Hjemmeholdets offensiv udfordrede gæsterne hårdt, som i et forsøg på at stoppe det pres, de blev udsat for, valgte at fjerne Nicolai Colunga fra spillet. Men lige lidt hjalp det, da Benjamin Hallgren i mellemtiden kunne løbe igennem gæsternes forsvar.

Malte Eichhorst havde ligeledes taget det store spil med fra 1. halvleg, og 5 minutter inde i 2. halvleg var stillingen dermed 18-14. Det fik gæsterne til at tage timeout.

41 minutter inde i kampen faldt der igen en udvisning til TMS, men hjemmeholdet havde fundet en god angrebsrytme, og med Malte Eichhorst i målet, var det svært for gæsterne at komme med et modsvar på det, TMS kom med.

Føringen til hjemmeholdet lå derfor i lang tid stabilt på skiftevis 3 eller 4 mål, og med 10 minutter tilbage af kampen var stillingen 24-21.

7. udvisning til TMS faldt i det 55. minut til Nicolai Colunga, men det havde ikke den store indvirkning på spillet.

Hen mod slutningen begyndte Ribe-Esbjerg dog at nærme sig TMS, og da der var 2 minutter tilbage, havde de reduceret til 27-25.

Selvom tiden stille løb ud, blev der endnu engang bragt drama ind i kampen, da Oliver Wosniak fik rødt kort med 20 sekunder resterende. Intet kunne dog stikke en kæp i hjulpet for hjemmeholdet, der satte endnu et mål ind til slutresultatet 30-27.

Med sejren over Ribe-Esbjerg rykker TMS Ringsted op på en 7. plads i Ligaen. De er dermed klar til første kamp i slutspillet fredag den 5. april, hvor de møder Fredericia.